Új alapokon: itt az 1.2 verzió

A Checkout Navigator 1.2 verziójával teljesen új alapokra helyezzük a szoftverünket. Legalábbis, ami az elérhetőségét illeti, mindenképp.

A CNAV mindenkié

Az első, és legfontosabb dolog, hogy a Checkout Navigator mostantól ingyenes lett. Ennek folyományaként az Árak oldal neve mától Letöltés, ahonnan bárki mindenféle regisztráció és fizetés nélkül letöltheti a szoftvert. Használjátok egészséggel! 🙂

A WordPress.org-ra és a GitHub-ra is tervezzük feltölteni, így a bővítményünk teljesen megkaphatja egy szokásos nyílt forrású projekt jellemzőit.

Moduláris lett

Különválasztottuk a Checkout Navigator alaprendszerét és a különböző szolgáltatásokkal való integrációkat. Ezen túl, ha valamivel össze akarod kötni a Navigatort, telepítened kell mellé az ahhoz szükséges kiegészítőt (add-on) is.

Emiatt ugyan több bővítményt kell majd várhatóan telepítened, ha teljesen automatizálni akarod a rendszert, de az új struktúrának kb. ez az egyetlen hátránya. Az előnyök terén viszont számos pontot fel tudunk sorolni:

  • Az alaprendszer kisebb lett – kevesebb helyet foglal a tárhelyeden.
  • Csak azt kell feltelepítened, amit mindenképp használni akarsz – így a rendszered gyorsabban futhat, kisebb erőforrásigénnyel.
  • Egyszerűbben, gyorsabban tudunk új verziókat kiadni – ez gyorsabb hibajavításokat jelent.
  • Kevesebb hibaforrás – az egyik modul hibája így nem befolyásolja a többi működőképességét.
  • Megnyílt az út további összekötések hozzáadásához – akár az alaprendszer módosítása nélkül.

Új funkciók

Természetesen az új verzióba új funkciók is kerültek. Nézzük végig ezeket:

MailerLite integráció

Az új MailerLite add-on segítéségvel most már a MailerLite hírlevélküldővel is összeköthető a Checkout Navigator. Így automatikusan feliratkoztathatod a vásárlóidat a MailerLite listádra. Ennek pontos mikéntjéről olvashatsz a dokumentációban.

Készpénzes fizetési kapu

Az alaprendszerbe került beleépítésre a készpénz, mint választható fizetési mód. Így most már ezt is választhatják a vevőid, ha beállítottad nekik. A készpénzes megrendelések kezelése nagyon hasonlóan működik a banki átutalásokhoz. Azaz, manuálisan tudod ezeknél beállítani, hogy ki lettek-e fizetve, vagy sem.

Ajándékkártya, mint új terméktípus

Az események és az egyszerű termékek mellé új terméktípus került a rendszerbe: az ajándékkártya. Ha ajándékkártya típusú terméket adsz el, akkor a vásárlód egy kódot kap a vásárlása után, amit odaadhat ajándékba valakinek. A megajándékozott személy pedig a következő (más típusú termék) vásárlása esetén fel tud használni.

Az ajándékkártyák értéke akár különbözhet is az áruktól, így akár kisebb/nagyobb névértékű ajándékkártyákat is kiállíthasz, mint amennyibe kerülnek.


Tetszenek az újítások? Töltsd le a legújabb verziót és a kiegészítőket a Letöltések oldalról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük