Számlázz.hu integráció és időzített email-ek a 0.8-as verzióban

Bátran állíthatom, hogy a most megjelent 0.8 az eddigi legnagyobb verziófrissítése a Checkout Navigator-nak. Ezzel együtt eljutottunk a végleges kiadás előszobájába. Már csak néhány apróbb frissítés várható, mielőtt elindulna a projekt élesben, az 1.0 verzióval. Ez egyben azt is jelenti, hogy a béta teszt hamarosan véget ér. Így aki szeretne csatlakozni, most még megteheti.

Figyelem! A legújabb, 0.8-as verziója a Checkout Navigator bővítménynek egy erősen átdolgozott verzió. Bár mindent megtettünk annak érdekében, hogy a frissítés régebbi verziókról zökkenőmentes legyen, hibák itt-ott előfordulhatnak. Emiatt mindenképp javasolt biztonsági mentést készíteni a weboldaladról, mielőtt régebbi verzióról frissítesz. Ha bármi gond adódna, vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Milyen újdonságok találhatók a 0.8 verzióban?

A Navigator alapjául szolgáló keretrendszer átdolgozása

Talán a legfőbb oka annak, hogy ennyit késett a v0.8 az, hogy szinte teljesen újraírtuk a Navigator alapjául szolgáló keretrendszert, a TPL Framework-öt. Erre a lépésre már régóta szükség volt, hiszen a TPL Framework 1.x verziója egy kb. 6 éves kódbázison alapult, ami sok helyen elavultnak számított.

Felhasználói szempontból ennek azért van jelentősége, mert az új verzió a későbbiekben gyorsabb és hibamentesebb fejlesztést tesz lehetővé. Így gyorsabban tudunk majd a jövőben új verziókat kiadni az általatok kért új funkciókkal.

Számlázz.hu integráció

Régi kérés volt, hogy jó lenne összekötni a Checkout Navigator-t a Billingo mellett a másik nagy online számlázóval, a Számlázz.hu-val is. A legújabb, 0.8-as verzióban mindez már benne van. Számlázz.hu-sok, használjátok egészséggel!

Időzített tranzakciós email-ek

A 0.8 harmadik nagy újítása, hogy mostantól be lehet állítani időzített tranzakciós email-eket, mind globális, mind termék-szinten.

Mit jelent ez? Azt, hogy pl. mostantól be tudsz állítani ilyen dolgokat, hogy küldjön ki a rendszer:

  • X nappal a megrendelés után emlékeztetőt, amennyiben a vevő még nem fizetett
  • 1-2 nappal az esemény kezdete előtt emlékeztetőt a résztvevőknek
  • Néhány nappal az esemény után email-t amelyben visszajelzést kérhetsz a résztvevőktől
  • stb.

E funkció használatával egyrészt el tudod érni, hogy azok, akik leadnak nálad egy megrendelést, minél nagyobb arányban vásároljanak is. Illetve remekül használható arra, hogy kiderítsd, mennyire tetszik a vevőidnek a szolgáltatásod, merre érdemes azt továbbfejlesztened.

Emellett létrehoztunk egy Tranzakciós Email Naplót is (az adminban a Checkout Navigator » Ügyfélszolgálat menüpont alatt), ahol meg tudod tekinteni, hogy mely email-ek mikor kerülnek vagy kerültek kiküldésre.

Egy kattintással létrehozható köszönet oldalak

A felhasználóinknak eddig az egyik legnagyobb kihívást a köszönet oldalak beállítása jelentette. Emiatt megeshetett, hogy nem megfelelő beállítás esetén a vásárlók valami olyan üzenetet kaptak a weboldaladtól, ami távol állt az ideálistól.

Emiatt jelentősen továbbfejlesztettük ezt a részt:

  • Most már a rendelési űrlap egyszerűen nem jelenik meg, ha nincsenek beállítva a köszönet oldalak.
  • A köszönet oldalakat pedig akár egyetlen kattintással is létrehozhatod a Checkout Navigator beállításaiban, egy-egy jól kipróbált sablonból.
  • Emellett pedig a köszönet email-eket is sokkal részletesebben szerkeszthetővé tettük.

Banki átutalás: új beállítások

A banki átutalás, mint fizetési kapu új beállításokat kapott a Navigator beállítási oldalán:

  • Kedvezményezett neve
  • Bankszámlaszám
  • Bank neve

Így ezek az adatok már egy központi helyen szerkeszthetők. Ha több oldalon is felhasználnád őket, elegendő a [cnav-payment-info] shortcode-ot elhelyezned a megfelelő oldalon vagy email-ben, nem kell mindenhová kézzel bemásolni a bankszámla-adatokat.

A Megrendelések táblázata az admin-felületen lapozható lett

Ez azért jó, mert sok megrendelés esetén gyorsabb oldalbetöltődést eredményez az admin-felületen.

Ehhez azonban át kellett némileg szabnunk a Navigator adatbázisát. Ezért arra kérnénk mindenkit, hogy aki régebbi verzióról frissít, lehetőleg előtte készítsen biztonsági mentést a webhelyéről. Bár a frissítési folyamatot többször is leellenőritük, és nálunk működött, azért nem árt óvatosnak lenni. Ha bármi gond adódnak a frissítéssel, kérlek jelezd az info@checkoutnavigator.com email címen, szívesen segítünk!

„Vagy” kapcsolat a megvásárolható termékek között

A 0.8 verzió előtt, ha több terméket is felraktál egy űrlapra, a vevők bármilyen kombinációban megvásárolhatták azokat. Mostantól azonban a relation="or" paramétert használva a [checkout-navigator] shortcode-ban elérheted, hogy a vevők csak egy terméket vehessenek meg a felsoroltak közül.

Ennek akkor van értelme, ha pl. ugyanabból a szolgáltatásból árulsz különböző csomagokat (pl. Alap, Pro, Premium) és úgy életszerű, hogy egy vevő csak egyik verziót veszi meg egyszerre.

Ezt a funkciót használva az űrlap Termékek dobozában a termékek előtt checkbox-ok rádiógombokká válnak, amelyek közül egyszerre csak egy lehet aktív.

Egyéb fejlesztések

A fejlesztések teljes listáját megtalálod a változásnaplóban (angol nyelven).

Ha még új vagy, és szeretnéd kipróbálni a Checkout Navigator-t, javaslom, kezdd a kezdőlapunkon.

Hogyan tovább?

Mint említettem, a Navigator 0.8-as verziója mérföldkő olyan szempontból, hogy ez után már csak relatíve kevés újdonság várható az 1.0 verzió megjelenéséig. Az 1.0 verziót valamikor szeptember-október környékén tervezzük megjelentetni (amikorra eléggé stabil lesz).

Ez egyben azt is jelenti, hogy kb. még 1-2 hónapig tart a béta teszt, utána a WordPress-bővítményünk fizetőssé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük