Sales űrlap Gutenberg blokk az 1.1.1-es verzióban

A Checkout Navigator 1.1.1-es verziója, a kis verzióugrás ellenére sok újdonságot tartalmaz. A legfontosabbak ezek közül:

Természetesen a lista nem teljes, az újdonságok teljes listáját a fejlesztési naplóban találod.


Checkout Navigator űrlap Gutenberg blokk

Eddig ha a Navigator űrlapot be akartad illeszteni egy értékesítési oldal végére, akkor a shortcode-ot kellett használnod hozzá. Valljuk be, ez nem túl felhasználóbarát módszer, több okból is:

 • A shortcode – bár nem nevezhető programkódnak – kell hozzá egyfajta „power user” tudás;
 • Ha valamit elírtál a shortcode-ban, az okozhatott hibát az értékesítési oldaladon;
 • A termékek ID számának a kikeresése egy kevésbé technikai beállítottságú felhasználó számára igencsak nyűgös mutatvány tud lenni.

Megoldás: könnyen kezelhető elem a blokk-szerkesztőhöz

A fenti problémát éreztük a felhasználóinknál is, ezért magas prioritással szerepelt a tervek között, hogy elkészítsük a saját Gutenberg blokkunkat. Mivel ma már a WordPress felhasználók jelentős része ezt a szerkesztőt használja, úgy gondoltuk, ez sokak hasznára lesz.

Checkout Navigator Gutenberg blokk
Checkout Navigator Gutenberg blokk

Ennek segítségével mostantól az űrlapot pár kattintással hozzáadhatjátok a sales oldatatokhoz, az űrlappal megvásárolható termékeket pedig kényelmesen, egy legördülő menüből válogathatjátok ki. Nincs többé vadászat a termék azonosítókra!


Közös email aláírás minden tranzakciós email-hez

A Checkout Navigator a működése során több fajta tranzakciós email-t küld a megrendelőnek, illetve az adminisztrátornak. Például:

 • Visszaigazolás a megrendelésről
 • Értesítés új megrendelésről
 • Visszaigazolás sikeres fizetésről
 • Értesítés esemény közeledtéről
 • Véleménykérés vásárlás után
 • Véleménykérés esemény után
 • stb.

Eddig adminisztrátorként ezek tartalmát az elejétől a végéig meg kellett írnod, ügyelve arra, hogy minden email végére elhelyezd az aláírást is.

Jó hír, hogy az 1.1.1 verziótól kezdve elegendő az email aláírást egyszer megírnod és ezt újrahasználhatod mindegyik email végén.

Közös email aláírás minden tranzakciós email-hez
Közös email aláírás minden tranzakciós email-hez

Naponta ismétlődő események: mely napokon ismétlődjenek

Bevallom, eddig a naponta ismétlődés az ismétlődő eseményeknél nem volt egy túlzottan használható funkció – ugyanis pont az életszerűség hiányzott belőle. Erre pedig épp egy felhasználó hívta fel a figyelmemet.

Az ugyanis oké, hogy be lehetett állítani, hogy egy esemény 1, 2, 3, stb. naponként ismétlődjön, de a való életben ez nem teljesen így működik, mivel:

 • Ott a hétvége. A hétköznapi események hétvégente általában nem kerülnek megrendezésre, ugyanakkor a hétvégi események gyakran hétköznap nincsenek megszervezve.
 • A hétköznapi eseményeknél is gyakori, hogy a hét bizonyos napjain kerülnek csak megrendezésre (pl. minden kedden és csütörtökön).

Ezekre a problémákra ad választ az 1.1.1 verzió harmadik nagy újítása, hogy az oldal adminisztrátora ki tudja válogatni, a hét mely napjain ismétlődjenek a naponta ismétlődő események.

Napválasztó a naponta ismétlődő eseményeknél
Napválasztó a naponta ismétlődő eseményeknél

Így már nem okoz gondot a Navigator számára, ha pl. a hétfőn és szerdán megtartott fitneszedzésedhez szeretnél jegyeket árusítani.


Megrendelések exportálása XLSx formátumban

Bár már az 1.0 verzió óta ki lehet exportálni a megrendeléseket CSV formátumban, ez a megoldás sok esetben nem volt hibátlan. A hiba oka pedig az volt, hogy a Microsoft Excel nem kezeli megfelelően, ha egy beolvasott CSV fájl az „ID” betűkkel kezdődik.

Ez már egy régi hiba az Excelnél és még nem sikerült orvosolniuk. A mi szoftverünk viszont az exportált táblázat fejlécét az adatbázisból olvassa ki, ahol pedig az első oszlop neve pont „ID”. Ez pedig az előző verzióknál problémát okozott a CSV fájljaink Excellel való megnyitásakor (más táblázatkezelőknél ez a hiba nem állt fenn).

Ahhoz, hogy az Excel felhasználók is különösebb problémák nélkül tudják megnyitni az exportált fájlokat, hozzáadtuk a Navigatorhoz az 1.1.1 verzióban az XLSx formátumban való exportálást. Mivel ez a MS Excel saját formátuma, ezért kiválóan be tudja olvasni az így exportált fájlokat.

Megrendelések letöltése XLSx formátumban
Megrendelések letöltése XLSx formátumban

Kedvet kaptál, hogy kipróbáld a Checkout Naigatort? Kattints ide!

Már a felhasználónk vagy? Frissítsd a Checkout Navigator bővítményt pár kattintással a WP-Adminodban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük