Kedvezmények kezelése és megrendelések exportálása az 1.0 verzióban

Rengeteg munka előzte meg, de végre megjelent a Checkout Navigator 1.0. Rengeteg újdonság van, ezeket fogjuk gyorsan átnézni ebben a cikkben.

Új honlap

Új honlap nyitókép

Mint azt észrevehettétek, a Checkout Navigator honlapja teljesen megújult. Az új designért hatalmas taps a Coleem Webdesign csapatának, akik több helyen felül is múlták az elképzeléseinket.

Névváltoztatás

Sajnos pont a szoftver hivatalos indulása előtt ért bennünket a hír, hogy egyes országokban a „Checkout Charlie” nevet levédették. Ezért kénytelenek voltunk megváltoztatni a termék nevét „Checkout Navigator”-ra. Az új név legalább annyira tetszik nekünk, mint a régi és talán még jobban is passzol az új honlap designjához.

Bétából a végleges verzióba

Ez sajnos 2-3 héttel eltolta az indulás dátumát, de úgy gondoltuk, jobb ezt a névváltást most megtenni, mint később, amikor már több videós anyag készült a termékről, sok link mutat az oldalra, stb.

Vége a béta tesztnek

Ahogyan azt korábban előrejeleztük, a béta teszt időszaka akkor ér véget, amikor kijövünk az 1.0-ás verzióval. Ez a mai napon megtörtént, így a Navigator béta tesztjét hivatalosan is lezárjuk.

Aki részt vett a béta tesztben, az előző, 0.8.2-es verziót 2021. május 31.-ig továbbra is használhatja minden további nélkül. Azonban ehhez a verzióhoz a továbbiakban nem nyújtunk technikai támogatást és előfordulhat, hogy május 31. után a 0.x verziók nem fognak működni.

Ezért minden béta-tesztelőt arra ösztönzünk, hogy frissítsen a legújabb, 1.0-ás verzióra. Ehhez a béta-tesztelőknek készítettünk egy külön leírást a Dokumentációban.

Igen, az 1.0 már fizetős szoftver, viszont a béta-tesztelőknek oly módon szeretnénk meghálálni a hivatalos indulás előtti időkben nyújtott segítségüket és a kitartásukat, hogy minden csomagunkat féláron tudják megvásárolni. Azt, hogy ezt a kedvezményt hogyan tudjátok érvényesíteni, arról is írtunk a fentebbi dokumentációs oldalon.

Kedvezmények kezelése

Kedvezmény kuponkód alapján

Az 1.0 verzió legnagyobb újdonsága, hogy a megrendelésekhez kedvezményeket állíthatsz be. Ezek a kedvezmények történhetnek:

  • Kuponkód alapján,
  • Vásárolt mennyiség alapján és
  • Vásárolt összeg alapján.

A kedvezmények ráadásul megadhatók mind globális (minden termékre vonatkozó) és egyedi termék szinten is, akár százalékos, akár összegszerű (nominális) formában.

A kedvezmények kezeléséről szintén megtudhatsz többet a dokumentációban.

Megrendelések exportálása

Megrendelések exportálása

Az 1.0 verzió másik nagy újdonsága, hogy mostantól a megrendeléseket kiexportálhatjátok CSV formátumban. A CSV formátum pedig azért jó, mert szinte minden ismertebb táblázatkezelő (Microsoft Excel, LibreOffice Calc, Google Spreadsheets, stb.) tudja olvasni.

Exportálásnál választhatjátok, hogy az összes megrendelést kiíratjátok a CSV fájlba, vagy pedig csak a kiválasztott terméket tartalmazó megrendeléseket. E funkcióról is olvashatsz bővebben a dokumentációban.

Ezeken kívül számos további újdonság is van az 1.0 verzióban, amelyekről bővebben a Változásnaplóban olvashatsz.

Mit hoz a jövő?

A tervek szerint mostantól negyedéves ciklusban fogjuk megjelentetni a Navigator újabb főverzióit. Az 1.1-es verzióban (ami 2021 második negyedévében várható) a tervek szerint a következő újdonságok lesznek benne:

  • Stripe összekötés (mivel már Magyarországon is elérhető, nem hagyhatjuk ki)
  • Navigator űrlap Gutenberg blokk (hogy a shortcode helyett egy sokkal felhasználóbarátabb módon tudd elhelyezni az oldalaidban a Navigator űrlapot)
  • Online és letölthető jelenléti ívek (hogy tudd követni, kik azok, akik valóban megjelentek az eseményeden)

Vitorlákat fel, várunk téged is a fedélzeten!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük