Hajónapló: 2021 május

Mivel a Checkout Navigator áprilisi indulása után felgyorsultak az események a WordPress bővítményünk háza táján, ezért a mai nappal elindítunk egy új sorozatot itt a blogban Hajónapló címmel. Hónapról-hónapra írunk róla, milyen célokat értünk el az előző hónapban, illetve hogy miken dolgozunk jelenleg.

Mi történt májusban?

Új verzió (1.0.1)

Kiadtunk egy hibajavító verziót (1.0.1). Ez főleg azoknak lesz hasznos, akik a Braintree fizetési átjárót használják, mivel ez a verzió már teljes körűen támogatja a Braintree 3DS megoldását.

A 3DS tulajdonképpen a bankok által alkalmazott magasabb biztonságú fizetéseket jelenti. Ennek része például az is, hogy bizonyos összeg feletti vásárlások esetén a bank további hitelesítést (pl. SMS-ben kiküldött kód, telekód, stb.) kér. Ennek az alkalmazása a bankok kötelezettsége az Európai Unióban, így mi sem tehettünk mást, minthogy megfelelően beállítjuk azoknál a fizetési kapuknál, amellyel a Navigator össze van kötve.

A másik apró újítás az, hogy az 1.0.1 verziótól az események beállításánál a kezdési időpontnál az óra értéket már legördülő menüből választhatjátok (az eddigi egyszerű beviteli mező helyett). Ennek több előnye is van:

  • Kevesebb a lehetőség az emberi hibákra
  • Könnyebben lefordíthatók az értékek más nyelvekre (pl. amit mi úgy szeretünk kiírni, hogy 13 óra, azt angol nyelvterületen 1 p.m.-ként ismerik)
  • Így könnyedén hozzá tudtunk adni egy „Nincs beállítva” értéket a listához. Ezt választva nem jelenik meg az óra:perc érték az űrlapban és a visszaigazoló email-ekben – ideális egész napos eseményekhez!
Az új óraválasztó

Az 1.0.1 verzió összes újítását a változásnaplóban tudod megnézni.

Számlázz.hu partnerség

A Checkout Navigator logót ezentúl megtalálhatjátok a Számlázz.hu oldalán, azon rendszerek között, amelyekhez létezik Számla Agent integráció.

Köszönjük a lehetőséget!

Béta teszt vége

A tegnapi nappal (2021. május 31.) végérvényesen véget ért a béta teszt (ami még a régi, Checkout Charlie néven futott). Ez azt jelenti, hogy aki nem újított a Checkout Navigator 1.x licencre, az mostantól ilyesmit fog látni az adminisztrációs felületén:

Lejárt licenc képernyő a Checkout Charlie 0.x esetén

Az új verziót itt tudod beszerezni, az átálláshoz való segítséget pedig itt találod.


Mi történik júniusban?

Útban az 1.1 verzió felé

Többen kértétek korábban a Stripe integrációt. Jó hír, hogy ez már az 1.1 verzió fejlesztői verziójában működik (ne keresd sehol, ez még nem lett publikálva), amely a tervek szerint valamikor június 20-25. között fog megjelenni.

Emellett belekezdtünk a Részvételi ívek fejlesztésébe is. Esemény típusú termék esetén az 1.1 verziótól kezdődően könnyedén tudsz majd részvételi íveket generálni, így beléptetésnél könnyedén tudod majd ellenőrizni, hogy azok közül, akik jegyet váltottak, ki jelent meg valójában. Ez főleg a 10 fősnél nagyobb eseményeknél lesz nagy segítség a szervezőknek, ahol már gondot jelent fejben tartani, ki jelentkezett.

A harmadik nagy újítása az 1.1 verziónak az lesz, hogy nem csak shortcode, hanem Gutenberg blokk segítségével is elhelyezheted majd az úrlapodat az oldalaidon. Erre többek között azért lesz szükség, mert:

  • A shortcode paramétereinek száma verzióról verzióra nő, így egyre nehezebb kordában tartani őket.
  • A shortcode kényes arra, hogy karakterre pontosan úgy használjuk, ahogyan a dokumentációban szerepel. Ebből már korábban volt bonyodalom, ha sortörés, vagy nem a megfelelő idézőjel karakter szerepelt a shortcode-ban, így mindenképpen egy felhasználóbarátabb megoldásra van szükség.

Folyamatosan automatizáljuk a tesztelést

Az új verziók tesztelése szintén egy olyan dolog, amely az első verzióknál nem követelt túl sok időráfordítást. Viszont ahogy nőtt a Navigator tudása, elkezdett egyre több ideig tartani, hogy egy új verzió kiadása előtt leteszteljünk benne mindent. Emiatt keresni kellett egy eszközt, amivel amit csak lehet, automatizálhatunk a minőségbiztosítás során.

A választásunk a Nightwatch.js nevű eszközre esett. Egyelőre meg vagyunk vele elégedve, de időbe fog telni, mire mind az 50+ felhasználói útvonalunk tesztelését automatizáljuk. Viszont ha ez megvan, a jövőben gyorsabban tudunk új verziókat kiadni, hiszen míg a manuális tesztelés gyakran 4-5 napot is igénybe vett, az automatizált verzió akár fél-egy óra alatt le tud futni.

Nyárindító akció (június 1-15)

Lassan a koronavírus miatti korlátozások mindegyikét feloldják. Az élet újra felpezsdül, a rendezvényszervezői szcénán pedig már most látszódik, hogy új lendülettel vetik bele magukat a nyárba.

Nyárindító akció, 30 helyett 60 nap próbaidő

Ehhez a pezsgéshez szeretnénk mi is hozzáadni némileg a Nyárindító akciónkkal, amely során aki 2021. június 1. és június 15. között kezd próbaidőt a Checkout Navigatorral, az 30 helyett 60 napig próbálhatja ki ingyen.

Azaz akár 2 hónapig díjmentesen kipróbálhatod, hogyan működik a megrendelések automatizálása a Navigator segítségével.

Teljes gőzzel előre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük