Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

A koronavírus okozta helyzet rendkívül érzékenyen érintette a tréningek, képzések iparágát. Mivel a veszélyhelyzet ideje alatt nem szabad csoportos, fizikai jelenlétet igényló rendezvényeket szervezni, ezért sokan áttértek ideiglenesen az online tréningek szervezésére.

Ennek egyik legnépszerűbb eszköze a Zoom nevű szoftver, amely segítségével több szereplős, jelszóval védett videohívásokat tarthatunk a számítógépünk segítségével.

Ebben a cikkben végignézzük, hogyan tudunk ilyen online tréningeket értékesíteni a WordPress alapú weboldalunk, a Checkout Navigator bővítmény és a Zoom videokonferencia-szoftver segítségével.


Hozz létre Zoom fiókot, ha még nincs

 1. A legelső lépés, hogy ha még nem rendelkezünk Zoom fiókkal, akkor azt létrehozzuk. Ehhez látogassunk el a zoom.us weboldalra, majd a fejléc menüjében kattintsunk a Host a Meeting » With Video On menüpontra.
 2. Ezután létre kell hoznunk egy Zoom fiókot. A legegyszerűbb, ha ezt a Google vagy a Facebook fiókunk Zoom-mal való összekapcsolásával tesszük meg. Én most ebben a példában a Google fiókomat fogom arra használni, hogy létrehozzam a Zoom fiókomat. Szóval kattintsunk a Sign in with Google gombra.
Zoom fiók létrehozása Google összekötés segítségével
 1. A következő képernyőn ki kell választanunk, mely Google fiókkal szeretnénk összekötni a Zoom fiókunkat. Itt kattintsunk a kívánt fióknál a nevünkre vagy az email címünkre.
Google fiók kiválasztása az összekötéshez
 1. Ezután az adatok megerősítéséhez adjuk meg a születési dátumunkat.
Adatok megerősítése a Zoom fiók létrehozásakor
 1. Majd ha mindez megvan, a Create Account gombbal tudjuk véglegesíteni a regisztrációnkat.
 2. Ezután a rendszer automatikusan beléptet a Zoom-ba.
Zoom fiók létrehozásának véglegesítése

Hozz létre eseményt a Zoom-on belül

 1. Ha már van Zoom fiókunk, akkor belépve a Schedule a New Meeting gombbal tudunk új eseményt létrehozni.
Új Zoom esemény létrehozása
 1. Így átkerülünk az esemény létrehozása (Schedule a Meeting) oldalra. Ezen az oldalon be kell állítanunk a következőket:
  1. Topic: Esemény neve
  2. When: Esemény dátuma
  3. Time Zone: Időzóna, Magyarországon válasszuk Budapestet
  4. Meeting password: ha fizetős vagy regisztrációhoz kötött tréninget tartanánk, akkor mindenképp állítsunk be neki jelszót! Ez a későbbiekben még fontos lesz!
  5. Video: Ha kétirányú videóhívást szeretnénk, akkor állítsuk ezt mind a Host, mind a Participant részeknél on-ra.
Zoom meeting beállítása
 1. Ezek után kattintsunk a Save gombra, amely segítségével az eseményünket elmenthetjük.
 2. Ha ez megvan, eljutunk a mentett esemény nézetbe, ahonnan 2 adatra lesz szükségünk:
  1. Join URL: az esemény elérési útvonala
  2. Meeting Password: az esemény jelszava
Zoom esemény részletei

A Zoom esemény létrejött, most nézzük meg, hogyan tudjuk összekapcsolni az értékesítési oldalunkkal.

Hozz létre eseményt a WP-Admin-ban a Checkout Navigator-ral

Feltételezem, hogy már feltelepítetted a WordPress oldaladra a Checkout Navigator-t. Ha még nem, kövesd a telepítési útmutatónkat.

 1. Lépj be a WordPress admin felületére, és a Checkout Navigator » Termékek résznél hozz létre egy új terméket.
 2. Állítsd be a következők szerint:
  1. Típus: esemény
  2. Megszámlálható: igen (mivel egy valaki több jegyet is vehet)
  3. Ár: amennyiért el szeretnéd adni
  4. Cím: ezt hagyd üresen, mivel ez a fizikai címet jelenti
  5. Esemény kezdete: itt értelemszerűen add meg a dátumot és a kezdő időpontot
  6. Teljesült tranzakció oldali extra információ (fizetés UTÁN): ide írd be (külön sorokba) a 10. pontban látott Join URL és Meeting Password értékeit. Ennek a mezőnek a tartalmát csak fizetés után kapják meg a jelentkezők, így el tudod érni, hogy csak akkor kapják meg a meeting linkjét és jelszavát, amikor már kifizették annak az árát. Érdemes kis magyarázatot is mellékelned hozzá, hogy a vevőd értse, mit kell tennie:
Tranzakció utáni termékinformáció Zoom meeting esetén
 1. Mentsd el az eseményt a Közzététel (vagy Frissítés) gombbal, majd ellenőrizd mi az ID-je a Checkout Navigator » Termékek résznél (az alábbi példában ez az 1070 lesz).
Online meeting termék ID megtalálása a Navigatorban

Hozz létre az eseményednek egy értékesítési űrlapot

Ha mindezzel megvagyunk, nincs más hátra, hogy elhelyezzük az értékesítési űrlapot a megfelelő oldalon.

 1. A WordPress adminban keresd meg azt az oldalt, amelybe az űrlapot be szeretnéd illeszteni, és kezdd el szerkeszteni (esetlegesen hozz létre új oldalt, ha még nem rendelkezel ilyennel). Bővebben az értékesítési oldalak és űrlapok létrehozásáról.
 2. A kívánt helyre illeszd be a [checkout-navigator ids="X"] shortcode-ot, ahol az X helyére tedd azt az ID értéket, amit a 13. pontban kiderítettél.
Checkout Navigator shortcode
 1. Mentsd el az oldalt, és ellenőrizd külső nézetben (Oldal megtekintése), hogy az űrlap rendben megjelenik-e. Valami ilyesmit kell látnod:
Checkout Navigator űrlap a front endben

Állítsd be a köszönet oldalad és email-ed, hogy tartalmazza a vásárlás utáni titkos információt

 1. Menj a Teljesült tranzakció oldalad szerkesztőjébe (ez az az oldal, amelyet a Checkout Navigator » Beállítások » Oldalak » Teljesült tranzakció oldalként beállítottál)
 2. Itt a megfelelő helyen (ahol meg akarod jeleníteni), helyezd el a [cnav-product-info] shortcode-ot. Ezt fogja a program kicserélni a 12/6. pontban beállított termékinformációra.
Extra termékinfo beállítása a vásárlást megköszönő oldalon
 1. Ahhoz, hogy a vásárlást megköszönő email-ben is megjelenjen ez az információ (ezt is mindenképp érdemes beállítanod, ha szeretnéd, hogy gördülékenyen működjön a rendszer), a Checkout Navigator » Beállítások » E-mailek » Ügyfél email (befizetés megérkezése) szövegtörzsében is helyezd el ezt a [cnav-product-info] shortcode-ot.
Extra termékinfo beállítása a vásárlást megköszönő email-ben

Hirdesd az igét

Ha mindez megvan, nincs más hátra, minthogy hirdesd a tréninged a nagyközönségnek. A 14-16. pontokban létrehozott értékesítési oldal linkjét oszd meg, állíts be rá hirdetéseket, hiszen a rendszered készen áll arra, hogy automatikusan értékesítse a tréninget az oldaladra látogatóknak.

TIPP: egy tesztvásárlással mindenképpen ellenőrizd le, hogy a folyamat rendben működik-e, mielőtt széles körben hirdetni kezded.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük