Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Magánszemély / Vállalkozás választó az űrlapban

A legújabb jogszabályok előírják, hogy ha valaki belföldi vállalkozónak állít ki számlát, akkor a vevő adószámát is fel kell tüntetni a számlán. Viszont magánszemélynek való értékesítéskor erre nincs szükség.

Ezért elhelyeztünk egy olyan opciót a Navigator űrlapjába, amellyel a vevőd kiválaszthatja, hogy ő magánszemélyként vagy vállalkozásként vásárol. És ha a vállalkozást választotta, akkor az űrlap kötelező mezőként bekéri tőle a cég nevét és az adószámát is.

Extra mezők céges vásárló esetén esetén
Extra mezők céges vásárló esetén esetén

Természetesen, céges vásárlás esetén a számla is a vállalkozás nevére kerül kiállításra és tartalmazni fogja az adószámot is.


Céges vásárlások kikapcsolása

Amennyiben biztos vagy benne, hogy csak és kizárólag magánszemélyek fognak tőled vásárolni, akkor az űrlapot leegyszerűsítheted úgy, hogy a vállalkozói számlázást teljesen kikapcsolod.

Ezt a WP-Adminban a Checkout Navigator » Beállítások » Általános fülön teheted meg a Vállalkozói megrendelések engedélyezése opció kikapcsolásával.

Vállalkozói megrendelések kikapcsolása
Vállalkozói megrendelések kikapcsolása

Fontos! Ha a KATA szerint adózol, mindenképp kapcsold ki a vállalkozói megrendeléseket, mivel ennél az adózási formánál csak magánszemélyeknek számlázhatsz a 2022-es változások után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük