Keresés a dokumentációban

[Számlázz.hu] Hogyan automatizáld a számlázásodat a Számlázz.hu és a Navigator összekötésével?

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Figyelem! A Számlázz.hu-s számlázás beállításához telepíteni szükséges a Számlázz.hu add-on-t, amit a Letöltések oldalon találsz.

A megrendelés után a számlázást is automatizálni lehet a Navigatorral. Erre az egyik opció a Számlázz.hu számlázóprogrammal való összekötés. Ehhez a következőket kell tenned.


Összekötés éles Számlázz.hu fiókkal

Figyelem! Az alábbi leírás csak a Számlázz.hu Számla Agent nevű kiegészítőjével működik. Amennyiben még nem vagy előfizető, itt tudod megrendelni a Számla Agentet.

Ha mégis letesztelnéd ezt a funkciót anélkül, hogy előfizetsz a Számla Agentre, javaslom, csinálj náluk egy Teszt (Sandbox) fiókot és kövesd a Sandbox fiókra vonatkozó leírásunkat.

1) Számla Agent API kulcs megszerzése

Lépj be a Számlázz.hu fiókodba. Majd a kezdőlapon görgess le az oldal aljáig. Ott kell találnod egy olyan részt, hogy Számla Agent kulcsok.

Ha még nincs legenerált API kulcsod, akkor itt kattints a kulcs ikonra vagy a „Kulcsgeneráláshoz kattints ide” linkre:

Miután ez megtörtént, megjelenik a Számla Agent API kulcsod a listában. Ezt a kulcs mellett található másolás ikonnal tudod bemásolni a számítógéped memóriájába:

Amennyiben a memóriába másolás sikeres volt, rövid ideig megjelenik egy „vágólapra másolva” üzenet az ikon mellett.

2) Szamlazz.hu API kulcs beállítása a Checkout Navigator-ban

Miután megvan a Számla Agent kulcsod, látogass el a Checkout Navigator megfelelő beállításaihoz. Ezeket a WP-Admin-odban a Checkout Navigator » Beállítások » Számlázás részben találod.

Itt először válaszd ki a Számlázz.hu-t, mint Számlázási szolgáltatót.

Majd pedig értelemszerűen írd be a Számla Agent kulcsot a Számla Agent API kulcs mezőbe, mentsd el a beállításokat és már készen is vagyunk.

Számlázz.hu integráció beállítása a Checkout Navigator-ban
Számlázz.hu integráció beállítása a Checkout Navigator-ban

Amennyiben a Számlázz.hu fiókodban a Beállítások » Előtagok részben hozzáadtál egyedi számlaelőtagot és szeretnéd, ha a Navigator ezzel az előtaggal hozná létre a számláidat, akkor lehetőséged van ezt megadni a Számla előtag beállításban.

Figyelem! Ha a Számlázz.hu fiókodban és a Navigator beállításai közt megadott előtag nem egyezik meg, akkor a program hibát fog dobni és a számla nem generálódik le. Ezért ezt a funkciót csak nagy odafigyeléssel használd!


Összekötés Sandbox (Teszt) Számlázz.hu fiókkal

Amennyiben még élesítés előtt le szeretnéd tesztelni a Számlázz.hu integrációt (amit mindenképpen javaslunk!), lehetőséged van ezt megtenni egy Számlázz.hu Teszt fiókkal.

Ehhez javasoljuk, hogy direkt tesztelési célra regisztrálj egy új Számlázz.hu fiókot. Ha ez megvan, a Vezérlőpult jobb oldalán találnod kell egy Tesztüzem bekapcsolása gombot. Ezzel tudod aktiválni a Teszt üzemmódot.

Azt pedig, hogy a fiókod tesztüzemben működik-e, itt tudod ellenőrizni:

Mit kell tennem Éles / Teszt mód közötti váltásnál a Navigatorban?

Arra minden esetben készülj fel, hogy a Számlázz.hu Teszt és Éles környezete közötti váltáskor az API kulcsok megváltozhatnak. Ezért minden esetben ellenőrizd, hogy a WP-Admin Checkout Navigator » Beállítások » Számlázás pontjában és a Számlázz.hu Vezérlőpultjában a kulcsok megegyeznek.

Ezektől eltekintve ugyanazokon a lépéseken kell keresztülmenned, mint éles környezet esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük