Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

A Checkout Navigator-ban a megrendeléseknek különböző státuszai lehetnek – attól függően, hol tart a megrendelési folyamatban a megrendelő. A jelenleg lehetséges státuszok a következők:

Megrendelve

Ezt a státuszt kapja alapból a megrendelés, amint az űrlap be lett küldve.

Manuális fizetési kapu esetén ebben a státuszban marad a megrendelés mindaddig, amíg az adinisztrátor fizetettre nem állítja a tételt a WP-Admin Checkout Navigator » Megrendelések oldalán.

Fizetve

Automatikus fizetési kapu esetén a Navigator akkor állítja fizetettre a tételt, amint megkapja a jelet a fizetési kaputól, hogy a fizetési tranzakció sikeresen teljesült.

Manuális kapu használata esetén ez akkor történik meg, amikor az adminisztrátor rákattint a Megrendelések táblázat megfelelő sorában a Fizetés linkre.

Számlázva

Amennyiben a Navigator a webhelyeden össze van kötve számlázási rendszerrel (ezt a WP-Admin Checkout Navigator » Beállítások » Számlázás oldalán tudod megtenni), a rendszer a Fizetettre állítás után automatikusan megkísérli kiállítani a számlát a számlázási rendszer API-ja segítségével.

Amennyiben ez sikerül, a tételt automatikusan számlázottra állítja (azaz a „Fizetve” státusszal csak akkor találkozol az admin felületen, ha nincs összekötve a rendszered számlázóprogrammal, vagy padig valamiért nem sikerült a számlát kiállítani).

Amennyiben nem kötötted össze a rendszert számlázóval, akkor is lehetőséged van számlázottra állítani a megrendeléseket a Checkout Navigator » Megrendelések oldalon, a rendelés sorában található linkkel. Ezt akkor érdemes megtenned, miután valóban elküldted a számlát a vevőnek.

Sikertelen

Automatikus fizetési kapu használata esetén előfordulhat, hogy valamilyen okból nem teljesül a fizetési tranzakció (pl. a kártyaszám nincs rendben vagy nincs elegendő fedezet a kártyán). Ebben az esetben a megrendelés Sikertelen státuszt kap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük