Keresés a dokumentációban

Megrendelések kezelése

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Hogyan kezeld a beérkezett megrendeléseidet? Különböző tennivalóid lehetnek attól függően hogy manuális vagy automata fizetési kaput használsz, illetve hogy összekötötted-e a Navigatort számlázóprogrammal.

Manuális fizetési kapu esetén

Jelenleg neked, mint adminisztrátornak a következő teendőd van a megrendelésekkel kapcsolatban manuális kapu használata esetén:

  1. Miután kaptál értesítést a megrendelésről emailben, lépj be a WordPress Adminba.
  2. A Checkout Navigator » Megrendelések menüpontban ellenőrizd, hogy minden rendben van-e az adatokkal.
  3. Ha igen, várd a befizetést (ellenőrizd a bankszámládon).
  4. Ha ez megjött, a Checkout Navigator » Megrendelések oldalon a Műveletek oszlopban állítsd Fizetettre a megrendelést.
  5. A rendszer automatikusan küldi a fizetésről a visszaigazoló emailt az ügyfélnek (és a számlát is, ha van beállítva számlázórendszered).
Megrendelések listája (táblázatos elrendezés)
Így néz ki a Megrendelések táblázata a WP-Adminban

Tippek

  • Érdemes feltelepítened a WP Mail Logging bővítményt, hiszen így tudod követni, hogy a WordPress rendszered kinek milyen tartalmú emaileket küld ki.
  • Érdemes beállítanod a számlavezető bankodnál, hogy kapj SMS értesítést pénz beérkezése esetén. Így ugyanis nem kell naponta többször belépned az internet bankodba, hogy ellenőrizd a fizetéseket, ezekről valós időben kapsz értesítést a telefonodra.

Automatikus fizetési kapu esetén

Automatikus kapu használata esetén neked gyakorlatilag nincs teendőd a megrendeléssel kapcsolatban, a rendszer mindent elvégez. Ennek ellenére dönthetsz úgy, hogy ellenőrzöd a megrendeléseket, miután az erről szóló értesítő emailt megkaptad:

  1. Miután kaptál értesítést a megrendelésről emailben, lépj be a WP-Admin felületedre.
  2. A Checkout Navigator » Megrendelések menüpontban ellenőrizd, hogy minden rendben van-e az adatokkal.
  3. A rendszer automatikusan elküldte a fizetésről a visszaigazoló emailt az ügyfélnek (és a számlát is, ha van beállítva számlázórendszered), így nincs további teendőd.

Előfordulhat, hogy egy vásárlási kísérlet sikertelen lett. Ebben az esetben opcionálisan felkeresheted az ügyfelet az általa megadott (és a Checkout Navigator » Megrendelések pontban lementett) elérhetőségi adatok alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük