Itt jársz most:
E cikk tartalma

Adminisztrátorként előfordulhat, hogy törölni szeretnél egy megrendelést, különböző okok miatt, pl.:

  • Spam jellegű megrendelés, aminek semmi keresnivalója a listában
  • Véletlenül duplán lett elküldve egy megrendelés
  • Egy megrendelő visszamondta a rendelését

A Checkout Navigator-ban, abban az esetben tudsz megrendelést törölni, ha az még csak a „Megrendelve” státuszban van. Azaz a már fizetett vagy számlázott tételeket nem lehet törölni (emiatt törölni csak manuális fizetési kapu esetén tudunk).

Ehhez a Checkout Navigator » Megrendelések oldalon az adott megrendelés sorában a Műveletek oszlopban a Törlés linkre kell kattintani, majd leokézni a műveletet.

VIGYÁZAT! Az így kitörölt tételek eltűnnek az adatbázisból, visszaállítani őket nem lehet!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük