Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Figyelem! A Mailchimp-es feliratkoztatás beállításához telepíteni szükséges a Mailchimp add-on-t, amit a Letöltések oldalon találsz.

A Checkout Navigator rendelkezik Mailchimp összeköttetési lehetőséggel. Ez azt jelenti, hogy ha van Mailchimp fiókod, meg tudod csinálni, hogy aki vásárol nálad, az automatikusan felkerüljön a hírlevél-listádra. Persze csak akkor, ha a beleegyezését adja (mert így lesz GDPR-kompatibilis a folyamat).

Annak, hogy feliratkoztasd a vevőidet, az a nagy előnye, hogy később könnyedén el tudod őket érni, ha van valamilyen ajánlatod a számukra.

Így állítsd be a Checkout Navigator – Mailchimp kapcsolatot

1) Lépj be a Mailchimp fiókodba

2) Az Account (fiók) menüben (bal alsó sarok) válaszd az Account opciót

Mailchimp Account menü

3) A megjelenő oldalon válaszd az Extras » API Keys opciót

4) Ekkor az API Keys (API Kulcsok) oldalára jutsz. Itt a Your API Keys részből kell kimásolnod az API Key értékét. Ezt kell majd megadnunk a Navigator beállításainál.

Mailchimp API kulcs

5) Most lépj be a saját weboldalad admin felületére ({oldalad_címe}/wp-admin).

6) Ha ez megvan, a WP-Adminban navigálj el ide: Checkout Navigator » Beállítások » Hírlevél

7) Itt a MailChimp API kulcs értékének kell megadnod az 5. pontban kimásolt kulcsot, majd elmenteni az adatokat.

8) Ezután pedig ki tudod választani azt a Mailchimp listát, amellyel össze akarod kötni az űrlapodat (alap esetben ez az első olyan lista lesz, ami a Mailchimp fiókodban található).

Ha minden jól megy, a kapcsolat máris működik. Ezek után amikor a vevőd az űrlapban bejelöli a „Szeretnék feliratkozni a hírlevélre” négyzetet, akkor automatikusan fel fog kerülni a listádra.

Tudok szegmentálni a Mailchimp-ben az alapján, mit vásároltak tőlem?

Igen. Amikor a vevőd vásárol a Checkout Navigator űrlap segítségével és fel is iratkozik a listádra, akkor a feliratkozásához hozzáadunk egy Mailchimp címkét (tag-et).

Ennek a tag-nek az értéke mindig a vásárolt termék slug-ja, amit a termék-szerkesztőben a Közvetlen hivatkozás részben tudsz szerkeszteni.

Ez alapján pedig a Mailchimpben tudod szűrni, hogy az adott levelet mely termékek vásárlóinak küldd ki.

Mit jelent az „Automatikus feliratkoztatás” opció?

Ha ezt használod, a vevőd automatikusan, kérdés nélkül fel lesz iratkoztatva a Mailchimp listádra. Ezt alap esetben nem ajánlott használni, mert a GDPR beleegyezés-alapú elveivel nem kompatibilis.

Csak akkor használd ezt az opciót, ha meg vagy győződve arról, hogy jogilag a Te esetedben ez teljesen szabályos. Ezzel kapcsolatban nem árt megfelelő szakjogásszal konzultálni, mielőtt engedélyezed.

Csak saját felelősségre használd – a Checkout Navigator fejlesztője nem vállal semmilyen felelősséget a szoftver nem megfelelő felhasználásáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük