Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Mi az a köszönet oldal?

A köszönet oldal az az oldal, amelyik a megrendelés elküldése után jelenik meg a felhasználónak. A köszönet oldal jellemzően a következőket tartalmazza:

  • A rendelést megköszönése
  • A megrendelés részletei, áttekinthető módon prezentálva
  • Ha átutalásos fizetési módot választott a vevő, akkor a bankszámla adatainkat itt tudjuk közölni vele
  • További információkat közölni a megrendeléssel kapcsolatban (pl. esemény esetén: pontos cím, időpont, elérhetőség, mit hozzon magával, stb.)

Milyen típusú köszönet oldalakat kell beállítanom?

Jelenleg 3 fajta köszönet oldalt tudsz beállítani a Checkout Navigator-ban. Ezekre különböző típusú (manuális vagy automatikus) fizetési kapuk esetén lesz szükséged.

Mindegyiket a Checkout Navigator » Beállítások » Oldalak oldalon tudod beállítani a WP-Adminban.

  • Köszönet oldal: ide jut a megrendelő manuális fizetési kapu (pl. banki átutalás, készpénzes fizetés) használata esetén. Erre az oldalra azért van szükség, mert manuális kapu esetén szükség lehet további instrukciókra azzal kapcsolatban, hogyan tud fizetni, stb.
  • Teljesült tranzakció oldal: ide jut a megrendelő automatikus fizetési kapu (pl. bankkártyás fizetés, PayPal) használata esetén – amennyiben a fizetési tranzakció sikeres volt. Ha ide eljut, akkor már túl van a fizetésen, így olyan információkat kell itt közölnünk vele, amit vásárlás után kap meg.
  • Sikertelen fizetés oldal: ide jut a megrendelő automatikus fizetési kapu (pl. bankkártyás fizetés, PayPal) használata esetén – amennyiben a fizetési tranzakció sikertelen volt. Ezen az oldalon a legjobb, ha tájékoztatod a tranzakció sikertelenségéről és mutatsz neki további lehetőségeket: hogyan tud kapcsolatba lépni veletek, hogy orvosoljátok a problémát, hogyan tud újra próbálkozni, stb.

Hogyan tudom ezeket az oldalakat beállítani?

Ha még most kezded használni a Navigatort és még nem hoztál létre Köszönet oldalakat, akkor javaslom, hogy hozd őket létre az „Új oldal hozzáadása sablonból” gombbal:

Köszönet oldal létrehozása sablonból
Új köszönet oldalak létrehozása sablonból. Kattints a sor végén található + ikonra és így a bővítménnyel érkező előre elkészített sablonokból gyorsan létrehozhatod a Köszönet oldalaidat.

Ezeket a sablonokat más oldalakon már kipróbáltuk és jól működnek. Illetve tartalmaznak minden fontos shortcode-ot, amik a vevőid tájékoztatásához szükségesek. Természetesen az így létrehozott köszönet oldalak tartalmán bármikor változtathatsz.

Köszönet oldalak szerkesztése

A köszönet oldalak egyszerű WordPress oldalak, amiket a WP-Adminban az Oldalak részben bármikor tudsz szerkeszteni.

Azért, hogy még könnyebbé tegyük a dolgod, a Checkout Navigator » Beállítások » Oldalak részben, miután az oldalaidat kiválasztottad, találni fogsz gyorslinkeket, amelyek segítségével egyből az adott köszönet oldal szerkesztőfelületére ugorhatsz.

Köszönet oldal szerkesztés linkek
Gyorslinkek a köszönet oldalak szerkesztői felületéhez

TIPP: A köszönet oldalakon, illetve a megrendelésekhez kapcsolódó tranzakciós email-ekben számos shortcode-ot (azaz olyan elemet, amelyet a rendszer automatikusan kicserél a rendelés bizonyos adataira, pl. név, megrendelt termékek, ár, stb.) használhatsz, amelyekkel személyesebbé teheted ezeket az oldalakat, illetve email-eket. E shortcode-ok listáját itt találod.

A végén érdemes letesztelned a rendelési folyamatot: valóban azt látod megrendelés után (mindegyik fizetési kapu esetén), amit szeretnél?


Különböző köszönet oldalakat akarok a különböző értékesítési oldalakhoz rendelni

Ha shortcode-ot használsz

Ez is lehetséges a Checkout Navigator-val. Viszont ekkor a shortcode-ban kell megadnod ennek az oldalnak az ID-jét a thankyou="" paraméterben (manuális fizetési kapu esetén) vagy a completed="" paraméterben (automatikus fizetési kapu esetén).

Például:

[checkout-navigator ids="23" thankyou="35"]

vagy

[checkout-navigator ids="23" completed="47"]

Gutenberg blokk esetén

Ha Gutenberg blokk segítségével adtad hozzá az oldaladhoz az űrlapot, akkor még könnyebb dolgod van. Elegendő a jobb oldali sávban a blokk beállításainál kiválasztanod a köszönet, illetve a teljesült tranzakció oldalakat.

Köszönet oldalak beállítása a Checkout Navigator blokkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük