Itt jársz most:
E cikk tartalma

Ismétlődő esemény létrehozásához nem kell mást tenned, minthogy a termék szerkesztőjében:

 • A Termék típusát eseményre állítod,
 • az Ismétlődő? beállítást kipipálod,
 • majd az így megjelenő beállításokat kitöltöd.

Ez utóbbi beállításokat vizsgáljuk most meg részletesebben.

Ismétlődési beállítások

A következő extra dolgokat tudod beállítani ismétlődő események esetén:

 • Ismétlődik minden X naponta / hetente / havonta: értelemszerűen itt tudod beállítani, hogy pl. 2 hetente, havonta, 2 havonta, stb. kerüljenek automatikusan létrehozásra az esemény-ismétlődések.
 • Lista feltöltése előre a következő időtávra: azt jelenti, hogy mennyi időre előre hozzuk létre az ismétlődéseket. Pl. ha hetente történik, és 1 hónapra előre töltjük fel, akkor várhatóan a következő 4-5 alkalom lesz látható a megrendelési űrlapban.
 • Ekkor történik: ha havonta ismétlődő eseményt választasz, akkor további beállítási lehetőségeket kapsz:
  • „Hónap azonos naptári napja”: minden hónapban dátumra pontosan akkor fog ismétlődni, amikor a legelső alkalom volt. Például ha az első alkalom június 4-én 18:00 órakor volt, akkor az következő alkalom automatikusan július 4-én lesz 18:00-kor.
  • N-edik ilyen típusú nap”: minden hónap N-edik olyan napján fog ismétlődni, mint az első alkalom. Azaz ha az első alkalom szerdán 15:00-kor kezdődött és itt azt állítod be, hogy minden második ilyen napon ismétlődjön, akkor az új alkalmak minden hónap második szerdáján 15:00-kor fognak ismétlődni.

Kivételek kezelése

Kivétel az, amikor valamilyen okból (pl. nyári szünet, téli szünet, stb.) egy esemény nem kerül megrendezésre a szokásos időpontban.

Kivételekből 2 fajtát tudsz megadni:

 • Globális kivétel: amikor az egész cég zárva tart (pl. karácsonyi szünet miatt). Ezt a Checkout Navigator » Beállítások » Globális kivételek részben tudod megtenni.
 • Esemény specifikus kivétel: amikor pl. az adott esemény előadója nem ér rá, szabadságon van, stb. (de ettől függetlenül a hely nyitva tart). Ezt mindig az adott eseménynél tudod beállítani (Kivételek rész)

A kivételek hozzáadása a következőképpen történik:

 1. Kattints az Új kivétel gombra.
 2. Add meg a dátum-választóval, hogy mettől meddig tart a kivétel időszaka. Amennyiben csak egy napról van szó (pl. egy nemzeti ünnep), akkor a -tól és az -ig értéke is ugyanaz legyen!
 3. Ezután mentsd el a beállításokat

Speciális esetek

Amennyiben egy kivételnek csak kezdő időpontja (-tól) van, de nincs végpontja, úgy az esemény nem fog hozzáadódni egyáltalán ezen időpont után.

Ha csak végpontja van (-ig), akkor pedig az adott időpontig nem kerülnek hozzáadásra új alkalmak.

Nem rendszeres ismétlődések

Előfordulhat, hogy egy esemény nem mindig ugyanabban az időpontban ismétlődik, vagy a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz időpontokat is be kell iktatni.

Ebben az esetben tudsz egyedi alkalmakat is hozzáadni az Esemény alkalmai dobozban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük