Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Megrendelés

Amikor valaki rendel (azaz elküld egy megrendelőlapot kitöltve), akkor a következő folyamatok mennek végbe:

  • Bejegyzés elkészítése az adatbázisban: a Checkout Navigator » Megrendelések admin-oldalon megjelenik egy új sor a táblázatban az új megrendeléshez.
  • Értesítés az adminisztrátornak: a tartalmát a Checkout Navigator » Beállítások » E-mailek oldalon tudod szerkeszteni (Admin e-mail (új megrendelés))
  • Köszönő üzenet a megrendelőnek: ez jelenleg ugyanaz a tartalom, ami a Köszönet / Teljesült tranzakció oldalon is megjelenik.

Fizetés

Amikor a Checkout Navigator » Megrendelések oldalon Fizetettre állítasz egy tételt (vagy amikor az automatikus fizetési kapu ezt automatikusan megteszi), akkor kimegy egy köszönő email a megrendelőnek, amely jelzi neki, hogy a befizetése megérkezett.

Ennek tartalmát a Checkout Navigator » Beállítások » E-mailek oldalon tudod szerkeszteni (Ügyfél email (befizetés megérkezése)).

Számlázás

Amennyiben a Checkout Navigator-dat összekötötted egy számlázóprogrammal (jelenleg a Billingo-t és a Számlázz.hu-t támogatjuk), akkor a rendszer automatikusan legenerálja a számlát és hozzáfűzi a megrendeléshez.

Ebben az esetben a Navigator a megrendelés státuszát fizetéskor automatikusan számlázottra állítja, hiszen a számlázás is megtörtént.

A számla linkjét rendszer alapesetben a befizetést visszaigazoló email-hez is hozzáfűzi.

Manuális fizetési kapu esetén a megrendeléskor (még a fizetési esemény előtt) a számlázó rendszer egy díjbekérőt generál le, amelynek a linkje hozzákapcsolható a megrendelési emailhez.

Feliratkoztatás

A Checkout Navigator-t össze tudod kötni hírlevél küldő rendszerrel is (jelenleg csak a Mailchimp-et támogatjuk). Ebben az esetben lehetőség van rá, hogy a megrendelőid a megrendeléssel egyidőben fel is iratkozzanak a levelezőlistádra.

Ez azért hasznos, mert a későbbiekben hírlevelet küldve nekik könnyebben eladhatsz nekik termékeket / eseményeket.

A hírlevélküldőben a megrendelőhöz hozzárendeljük a termék keresőbarát nevét (másnéven: slug), így később szegmentálhatsz is az alapján, hogy ki mit rendelt.

Tranzakciós Email-ek

Lehetőség van opcionálisan további tranzakciós email-eket is kiküldeni a megrendelőnek a megrendelés vagy a befizetés időpontjához, illetve események esetén az esemény kezdő dátumához viszonyítva.

Ez azért jó, mert így automatizáltan kérhetsz vevői véleményeket, illetve emlékeztetheted a résztvevőidet az esemény időpontjára is.

Jelenléti ívek

Ha eseményre adtál el jegyeket / részvételi jogokat, úgy pár kattintással jelenléti íveket generálni. Ezeken az íveken könnyedén bejelölheted, ki jelent meg az eseményen.

A jelenléti íveken a résztvevők adatait külön kezeljük a vásárlási adatoktól (külön adatbázis táblában), így a vevő és a résztvevő személye akár el is térhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük