Itt jársz most:
E cikk tartalma

Miután létrehoztál legalább egy terméket a Checkout Navigator-ban, a következő lépés, hogy fel tudd azt kínálni a látogatóidnak vásárlásra. Erre a legegyszerűbb módszer, ha létrehozol egy ún. értékesítési oldalt.

A értékesítési oldal (sales page) nem más mint egy egyszerű WordPress oldal vagy bejegyzés, amit például az Oldalak menüpontban tudsz létrehozni a WP-Adminban (de ettől függetlenül akár egy blogbejegyzésed is funkcionálhat értékesítési oldalként – ha úgy állítod be).

Egy weblap attól lesz értékesítési oldal, hogy található benne egy olyan eszköz (esetünkben egy űrlap), amit ha a felhasználó kitölt, azzal megrendelhet egy vagy több terméket.

Az értékesítési űrlapot egy ún. shortcode-dal tudod beilleszteni az értékesítési oldaladba.

A shortcode beillesztése az értékesítési oldalba

Ahol meg szeretnéd jeleníteni az értékesítési űrlapot, oda kell behelyezned a következő kódot:

[checkout-navigator ids="X"]

X helyére be kell helyettesítened a termék ID számát. Ezt a Checkout Navigator » Termékek oldal ID oszlopában találod. Például:

[checkout-navigator ids="23"]

Checkout Navigator shortcode
Példa a [checkout-navigator] shortcode beillesztésére

Mindig ellenőrizd le, hogy az űrlap helyesen jelenik-e meg a honlapod publikus részén!

Fontos! Lehetőleg a shortcode-ot szimpla szövegként építsd be az oldaladba. Ez azt jelenti, hogy nem kell speciális programkód widget-be helyezni azt. Az ehhez hasonló shortcode-okat ugyanis a WordPress automatikusan felismeri.


Rakhatok több terméket is egy űrlapba?

Igen. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a shortcode ids="" paraméterében több ID-t is megadsz, vesszővel elválasztva őket egymástól.

Például:

[checkout-navigator ids="23,48"]

Ez a publikus oldalon valahogy így fog kinézni:

Checkout Navigator űrlap termékek
Az űrlap termékválasztó része

Mi van, ha azt szeretném, hogy a felsoroltak közül csak egy terméket választhassanak?

Vannak esetek, amikor azt szeretnénk, hogy több felsorolt termék közül csak egyet választhasson ki a vevőnk. Tipikusan ilyen, amikor egyazon termék különböző csomagjai közül kell választani, pl.

  • Alap,
  • Prémium,
  • Full Extra.

Ezt úgy érhetjük el, hogy az egyes csomagoknak létrehozunk külön-külön termékeket a Checkout Navigator-ban, majd mindegyiket elhelyezzük az űrlapban az ids paraméter segítségével, valamint hozzáadjuk a relation="or" paramétert is az űrlaphoz, valahogy így:

[checkout-navigator ids="112,113,114" relation="or"]

Ilyenkor az űrlapban a termékek neve előtt a jelölőnégyzetek (checkbox-ok) helyett rádiógombok fognak megjelenni és így egyszerre maximum 1 terméket lehet kijelölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük