Keresés a dokumentációban

[Barion] Kártyás fizetés beállítása Barion fizetési kapuval

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Figyelem! A Barion-os fizetés beállításához telepíteni szükséges a Barion add-on-t, amit a Letöltések oldalon találsz.


Ahhoz, hogy a Barion fizetési kapun keresztül kártyás fizetéseket tudj gyűjteni a weboldalad és a Checkout Navigator plugin segítségével, ahhoz az ebben a cikkben ismertetett lépéseket kell megtenned.

Amennyiben már rendelkezel aktív Barion kereskedői fiókkal, úgy az alábbi listából egyes lépéseket értelemszerűen kihagyhatsz.

Éles Kártyás fizetés beállítása Barion-nal

1) Ha még nincs neked, hozz létre egy Barion fiókot

A fiók létrehozásához látogass el a Barion honlapjára: https://www.barion.com/hu/

A fejlécben kattints a Regisztráció gombra. Figyelj oda, hogy a gomb mellett országként Magyarország legyen kiválasztva.

A következő képernyőn válaszd a Szervezetek opciót és töltsd ki az űrlapot értelemszerűen:

Miután kitöltötted és beküldted az űrlapot, kapni fogsz egy aktiváló email-t. Ebben az Aktiválom a tárcámat gombra kell kattintanod, hogy véglegessé váljon a Barion-os regisztrációd.

Miután ez megtörtént, lépj be a frissen létrehozott Barion fiókodba itt: https://secure.barion.com/

2) Véglegesítsd a profilodon az adataidat

Maradt még néhány olyan dolog, amit ki kell töltened, amennyiben a profilképed és a vállalkozásod neve alatt a sárga Nem ellenőrzött címkét látod.

Ebben az esetben a Tárcám » Profil menüpont alatt tudod megadni a hiányzó adatokat. Jellemzően ilyenkor a Tulajdonosi struktúra szekció és az az alatti adatok hiányoznak. Fel kell majd töltened néhány olyan dokumentumot, amivel igazolni tudod, hogy a fiókhoz kapcsolódó vállakozás tulajdonosa Te vagy.

Amennyiben egyéni vállalkozó vagy, szükséged lehet a vállalkozásoddal kapcsolatos hatósági bizonyítvány feltöltésére is (amennyiben nincs ilyened jelenleg). Ilyet a https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/ weboldalon tudsz kérni az Egyéni Vállalkozás menüpont alatt. Érdemes elektronikus úton kérned az igazolás kiállítását. Ez az ügymenet 8 napig is eltarthat, így mindenképpen kalkuláld bele a folyamataidba.

Miután a szükséges dokumentumokat feltöltötted, kattints a sárga Nem ellenőrzött feliratra vagy a Tárcám » Tárcaellenőrzés menüpontra, majd a Tárcaellenőrzés gombra.

Ha ez megvan, hamarosan ezen az oldalon találsz egy gombot, amely segítségével a Barion munkatársa egy videohívás keretein belül leellenőrzi, hogy valóban Te vagy Te. Ha ezen is túl vagy, onnantól kezdve pár napon belül korlátlanul használhatod a Barion tárcád.

3) Hozz létre elfogadóhelyet a Barion-on belül

A következő lépés, hogy létrehozzunk egy elfogadóhelyet a Barion fiókunkon belül. A Barion ugyanis lehetőséget ad, hogy akár több weboldal kártyás fizetéseit is kezeljük egyetlen fiók segítségével.

Ehhez – miután beléptünk a Barion fiókunkba – látogassunk el az Elfogadóhely kezelése menüpont alá és kattintsunk az Elfogadóhely létrehozása gombra.

Ezután egy újabb hosszú űrlapot kapunk, amit értelemszerűen ki kell töltenünk a vállalkozásunkra vonatkozó adatokkal.

Az űrlap alján felmerülhet a kérdés, hogy miket kell kipipálni a négyzetek közül. Normál esetben ennek így kell kinéznie.

Ezekről részletes leírást ezen az oldalon találsz: Barion elfogadóhely létrehozása

Fontos, hogy most még ne kérj jóváhagyást, mindössze a Mentés gombra kattints. Ez azért fontos, mert mire minden feltételt beállítunk, el fog telni némi idő, és a Barion fiók néhány percnyi inaktivitás után automatikusan kiléptet.

4) Barion logó elhelyezése a weboldaladon

A Barion megköveteli, hogy a logójukat elhelyezd a weboldaladon legalább 2 helyen:

 1. A weboldalad főoldalán
 2. És a fizetési oldalon

Ezek közül a fizetési oldalon a Checkout Navigator automatikusan elhelyezi a Barion logót, ezzel nem kell törődnöd. A weboldalad főoldalára viszont neked kell kihelyezned a logót, amit innen tudsz letölteni.

5) Barion kapcsolat beállítása a weboldaladon

Először is meg kell szerezzük a beállításhoz szükséges adatokat. Amikre szükségünk lesz:

 • Barion Titkos azonosító (POSKey)
 • Barion Pixel azonosító
 • Barion tárca email címe

Az első két adatot a Barion fiókodon belül tudod megtalálni: Elfogadóhely kezelése » Műveletek » Részletek

A fiókodhoz tartozó email címet pedig a Tárcám » Profil menüpont alatt találod:

Miután ezek megvannak, látogass el a WP-Adminodban a Checkout Navigator » Beállítások » Fizetés oldalra. Itt engedélyezd a Barion fizetési kaput, és írd be a megfelelő adatokat:

Barion kapcsolat beállítása a Checkout Navigator bővítményben

6) Az ÁSZF-ed felkészítése a Barion-os fizetésekre

Ahhoz, hogy a Barion-t, mint fizetési átjárót használhasd a weboldaladon, bizonyos jogi követelményeknek is meg kell, hogy feleljen az oldalad. Ezek nagyjából a következők:

 • Kell, hogy legyen egy Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF), vagy ezzel egyenértékű aloldal a weboldaladon, amelyet a Barion használata esetén a következő információkkal kell kiegészítened:
  • Meg kell benne említened a Barion-t, mint fizetési módot és azt, hogy erről mit kell tudniuk a vásárlóidnak. Arról, hogy mit írj bele pontosan, itt kapsz bővebb felvilágosítást (a linkelt oldalon görgess le az „ÁSzF/Vásárlási feltételek” részhez).
  • Érdemes ide belinkelned a Barion ÁSZF oldalait is, így a vevőd első kézből tájékozódhat a fizetési kapu vonatkozó szabályairól. A Barion ÁSZF-jét itt találod: https://www.barion.com/hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/
  • Érdemes megemlítened továbbá, hogy a fizetési kapu nem megfelelő működéséből eredő károkért nem vállalsz felelősséget, ezekkel kapcsolatban a fizetési kapu üzemeltetőjét keresse a vásárló.
 • Kell, hogy legyen Adatkezelési Tájékoztató aloldal a weboldaladon, amelyet a Barion használata esetén a következő információkkal kell kiegészítened:
  • A Barion, mint adatfeldolgozó felé milyen személyes adatokat továbbítasz. Jelenleg az egyetlen személyes adat, amit a Barion felé továbbít a Checkout Navigator, az a vevő email címe.
  • Továbbá fel kell tüntetned az Adatkezelési tájékoztatódban azon bitsütiknek (cookie-knak) a listáját, amelyek a Barion használata miatt az oldalad a felhasználó számítógépén tárol. Ezekről bővebb tájékoztatást itt találsz: https://docs.barion.com/Barion_Pixel_Consent_Management_requirements (ez egyelőre a Barionnál is csak angolul van meg, de ha kéred, szívesen lefordítjuk)
  • Az adatfeldolgozók listájában meg kell jelenítened a Barion elérhetőségeit. Ezeket jelenleg itt találod: https://www.barion.com/hu/jogi-informaciok/

7) Töltsd fel a Barion tárcádat tetszőleges mennyiségű pénzzel

Ez a Barionnál egy szükséges lépése a Barion számla és a bankszámlád közötti kapcsolat ellenőrzésének. Ez az összeg bármekkora lehet, de mindenképp érdemes valamilyen kis összeget választanod.

Fontos! A feltöltésnél a közlemény rovatba csak és kizárólag a feltöltőkódodat írd (de azt mindenképp írd bele). Ezt a Barion fiókodban a Feltöltés » Feltöltés banki átutalással menüpont alatt találod.

8) Elfogadóhely beküldése felülvizsgálatra

Miután mindezzel megvagyunk, térjünk vissza a Barion fiókunk Elfogadóhelyek kezelése menüpontjába. Itt az elfogadóhelyednél (amit a 2) pontban létrehoztunk és elmentettünk fentebb) kattints a Műveletek » Módosítom menüpontra.

Ezek után nézd át még egyszer az elfogadóhely adatlapját. Minden beviteli mezőt ki kell tölteni és ellenőrizd le, hogy az űrlap végén a pipák a 2) pontban bemutatott módon vannak-e beállítva.

Ha minden rendben, akkor az űrlap végén kattints a Jóváhagyás kérése gombra.

Ezután eltarthat pár napig, amíg elfogadják a kérelmedet, és az is megeshet, hogy további adatokat kérnek tőled az engedélyeztetéshez. Ha minden rendben ment és el lett fogadva a kérelmed, akkor az elfogadóhelyek táblázatában az Állapot oszlopban azt kell látnod, hogy „Nyitva”:

Innentől kezdve szabad a pálya, hogy a Barion-on keresztül kártyás fizetéseket fogadj.


Barion TESZT üzemmód (Sandbox) beállítása

Amennyiben még nem állsz készen arra, hogy fogadj kártyás fizetéseket, de ki szeretnéd próbálni, hogy hogyan nézne ki az oldaladon, erre is van lehetőség a Barion Teszt (Sandbox) üzemmódját használva.

Ezzel kapcsolatban itt lentebb csak azokat a különbségeket fogom feltüntetni, amik máshogy történnek, mint éles fiók esetén. Emiatt is van az, hogy néhány sorszámot kihagytam a lentebbi lépések közül (hogy könnyebben összehasonlítható legyen az éles környezet beállításával). Amelyik sorszámot kihagytam, azzal a lépéssel nincs teendőd.

Fontos! A teszt üzemmódot ne alkalmazd éles oldalon. Annak az lesz az eredménye, hogy a látogatóid úgy vásárolnak majd tőled játékpénzzel, hogy közben nem kapsz pénzt. A teszt üzemmóddal minden esetben fejlesztői / teszt környezetben dolgozz – így elkerülheted a nem várt meglepetéseket.

1) Ha még nincs neked, hozz létre egy Barion TESZT fiókot

Ezt a https://secure.test.barion.com/Registration/Organization oldalon tudod kezdeményezni. A regisztrációs űrlap teljesen megegyezik az éles környezet regisztrációs űrlapjával.

Ezek után a https://test.barion.com/ címen tudsz belépni a Barion Sandbox fiókodba.

3) Hozz létre elfogadóhelyet a Barion-on belül

Azzal a különbséggel, hogy itt már rögtön az űrlap kitöltése után kérheted a jóváhagyást. Ezt pedig érdemes is kérned, ugyanis a teszt üzemmódban ez automatikusan, azonnal megtörténik.

5) Barion kapcsolat beállítása a weboldaladon

Ez nagyon hasonlóan történik Teszt üzemmódban is, mint éles üzemmód esetén. Az egyik különbség, hogy Teszt üzemmódban nem kötelező beállítanod a Barion pixelt, illetve a Checkout Navigator beállításainál a Barion fiók típusánál a Teszt (Sandbox) opciót kell választanod.

Barion fizetési kapu teszt üzemmód beállítások

És készen is vagy. Teszt üzemmódban nincs szükséged több lépésre a Barion-os kapcsolat beállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük