Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

A banki átutalás manuális fizetési kapu, azaz először egy fizetési kérést (vagy díjbekérőt) küldünk a megrendelőnek, majd miután a megrendelő fizetett, manuálisan fizetettre állítjuk a tételt.

Ezért banki átutalásnál először közölnünk kell a megrendelővel, hogy mely számlaszámra milyen összeget kell utalnia.

A 0.8-as verzió óta ezt a WP-Adminban Checkout Navigator » Beállítások » Fizetés oldalon tudod megtenni a következő módon:

 1. Engedélyezd a Banki Átutalást, mint fizetési kaput.
 2. Ezután megjelenik három további beállítás:
  • Bankszámla tulajdonos
  • Bankszámla száma
  • Bank neve
Banki átutalás fizetési kapu beállítása
Banki átutalás beállítása
 1. Ezeket értelemszerűen kitöltve, majd elmentve a beállításokat, az adatbázisban tárolásra kerülnek a bankszámlád adatai.
 2. Ahhoz, hogy ezek a vevőd számára is megjelenhessenek, helyezd el a [cnav-payment-info] shortcode-ot a köszönet oldaladon és a megrendelést visszaigazoló email-ben.

Fontos! A köszönet oldalnak és a „Megkaptuk a megrendelést” email-nek tartalmaznia kell minden, az utaláshoz nélkülözhetetlen információt – különben a megrendelőd nem fogja tudni, hogy hová kell utalnia.

Álljon itt példaként annak a köszönet oldalnak a szerkesztői tartalma, amit a calltoaction.hu oldalon használunk a Tervezz sikeres weboldalt könyv megrendelése után:

Köszönet oldal szerkesztése

Mint látható, a köszönet oldalon több különböző shortcode-okat lehet használni, amelyek behelyettesítésre kerülnek a rendelés során megadott értékekkel. Az itt használható shortcode-ok teljes listáját itt találod: Checkout Navigator shortcode-ok.

 1. Az imént beillesztett [cnav-payment-info] shortcode valahogy így fog kinézni a vevői oldalon, miután a rendelés megtörtént:

Ennek az oldalnak a tartalma kiküldésre kerülhet email-ben is a megrendelő címére (amennyiben ezt úgy állítottad be a Checkout Navigator » Beállítások » E-mailek » Mit küldjünk a "Megkaptuk a megrendelést" email-ként? részben). Így érdemes úgy fogalmazni, hogy mind a weboldalon, mind az emailben értelmezhető legyen.

TIPP Ha a vevőid nagy része átutalással fizet, érdemes beállítanod egy tranzakciós emailt, amely a megrendelés után néhány nappal kerül kiküldésre abban az esetben, ha a befizetés még nem történt meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük