Keresés a dokumentációban

Itt jársz most:
E cikk tartalma

Amennyiben általános forgalmi adóval (áfa) terhelt termékeket, szolgáltatásokat értékesítesz, az alábbi beállítási lehetőségeid adódnak a Checkout Navigator-val.

Globális ÁFA beállítás az egész webhelyen

A vállalkozásod által használt alap ÁFA kulcsot a Checkout Navigator » Beállítások » Számlázás » Alapértelmezett ÁFA típus pontban tudod beállítani. Itt számos ÁFA kulcs közül tudsz választani – ami számodra a legmegfelelőbb. Ez az áfa kulcs lesz hozzáadva minden egyes tételhez, amit az űrlapon keresztül rendelnek.

Termékenkénti ÁFA

Amennyiben egyes termékeknek más az ÁFA kulcsa, azt termékenként külön-külön is megadhatod. Ehhez használd az Checkout Navigator » Termékek » (termék szerkesztése) » Termék ÁFA típusa beállítást.

A termék-szerkesztőben megadott ÁFA mindig felülírja a globális beállítást. Azaz ha globálisan 27% áfát adtál meg, az egyik terméknél viszont 5%-ot, akkor az adott termékre az 5%-os kulcsot fogja alkalmazni a rendszer (míg a többire 27%-ot).

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a termék a globális ÁFA beállítást használja, a termék ÁFA típusát hagyd az Alapértelmezett értéken.

Fontos! A termékek árát mindig nettó értékben add meg, az ÁFÁt a rendszer automatikusan hozzáadja.

Mit tegyek, ha alanyi adómentes vagyok?

Nagyon egyszerű: a globális ÁFÁt állítsd AM (adómentes)-re. Mást nem is kell tenned, ez az alapértelmezett beállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük