Céges megrendelések és nagyobb reszponzivitás a 0.8.1 verzióban

Megjelent a Checkout Navigator 0.8-as vonalának első alverziója (0.8.1), amely a kötelező hibajavítások mellett néhány újdonsággal is szolgál.

Ezek az újítások főként a számlázást teszik gördülékenyebbé és a felhasználói felületet könnyebben átláthatóbbá.

Billingo: számlatömbök kiválasztása

Ezentúl Billingós számlázás esetén – amennyiben több számlatömböt is regisztráltál a Billingódban – a Navigator beállításainál kiválaszthatod, hogy melyik tömbbe kerüljenek az automatikusan kiállított számláid.

Ez akkor hasznos, ha a vállalkozásotok több mindennel is foglalkozik, és az adott honlap számláit szeretnétek ily módon elkülöníteni a többitől.

Billingo számlatömb választó a Checkout Navigator-ban
Billingo számlatömb választó a Checkout Navigator-ban

Vásárlás magánszemélyként vagy vállalkozásként

A legújabb jogszabályok előírják, hogy ha valaki belföldi vállalkozónak állít ki számlát, akkor a vevő adószámát is fel kell tüntetni a számlán. Viszont magánszemélynek való értékesítéskor erre nincs szükség.

Ezért elhelyeztünk egy olyan opciót a Navigator űrlapjába, amellyel a vevőd kiválaszthatja, hogy ő magánszemélyként vagy vállalkozásként vásárol. És ha a vállalkozást választotta, akkor az űrlap kötelező mezőként bekéri tőle a cég nevét és az adószámát is.

Extra mezők céges vásárló esetén esetén
Extra mezők céges vásárló esetén

Természetesen, céges vásárlás esetén a számla is a vállalkozás nevére kerül kiállításra és tartalmazni fogja az adószámot is.

Reszponzív lett az admin-felület Megrendelések táblázata

Ez azt jelenti, hogy kis képernyőkön ezentúl a hosszas oldalra görgetés helyett a táblázat sorait átalakítottuk „kártyákká”. Ennek köszönhetően bármennyi adatot meg tudunk jeleníteni anélkül, hogy a mobilosoknak oldalra kellene görgetniük.

Ez különösen azért is fontos, mert sokan a rendezvény helyszínén csak mobilon tudják ellenőrizni, hogy ki az, aki rendelt és ki az, aki be is fizette az összeget. Így az ő életük mostantól egyszerűbb lesz.

Megrendelések listája (táblázatos elrendezés)
ELŐTTE: táblázatos Megrendelések tábla. Mobilon nem igazán fért ki.

Megrendelések listája (kártyás elrendezés)
UTÁNA: kártyás Megrendelések tábla (kis képernyőkön). Mobilon is könnyen látható minden.

Természetesen, akik laptopról vagy asztali gépről kezelik a Navigatort, azok továbbra is a hagyományos, táblázatos nézetet fogják látni.


Az újítások teljes listáját itt találod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük